flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України отримала погодження від ВРП на розподіл понад 306 млн. грн. з понадпланових надходжень для потреб судів

22 листопада 2021, 09:22

Державна судова адміністрація України отримала погодження від Вищої ради правосуддя на звернення до Міністерства фінансів України з поданням щодо розподілу понадпланових надходжень від сплати судового збору для якнайшвидшого задоволення потреб судів у видатках споживання та видатках розвитку на загальну суму понад 306 млн. грн.

Зокрема, ДСА України запропонувала розподілити збільшення планових показників за спеціальним фондом державного бюджету шляхом внесення змін до розпису в межах додаткової потреби місцевих та апеляційних судів у видатках споживання в обсязі 291 300, 8 тис. грн та видатках розвитку в обсязі 14 793, 9 тис. грн.

Понадпланові надходження від сплати судового збору запропоновано спрямувати для задоволення потреби судів у видатках споживання та видатках розвитку на загальну суму 306 094,7 тис. гривень.

Із зазначеної суми потреба у видатках споживання становить 291 300,8 тис. грн. З них понад 68 млн. грн. будуть спрямовані на оплату праці працівників апаратів судів. Це забезпечить стимулюючі виплати в господарських, окружних адміністративних та апеляційних судах на рівні не менше 40 % та в Господарському суді міста Києва, Донецькому й Луганському окружних адміністративних судах, Окружному адміністративному суді міста Києва, Донецькому та Луганському апеляційних судах, Першому апеляційному адміністративному суді – на рівні 75 %.

Залишок від означеної суми планується спрямувати на закупівлю конвертів, паперу, марок, канцелярських та господарських товарів, оплату поштових послуг, здійснення поточних ремонтів приміщень та оргтехніки, оплати експлуатаційних послуг тощо, виплати суддям, які були відряджені до інших судів, оплату навчання працівників, які виконують функції із проведення тендерних процедур, на поховання та увічнення пам’яті суддів місцевих судів відповідно до Порядку компенсації витрат на поховання та увічнення пам’яті суддів, у тому числі суддів у відставці, оплату судового збору та земельного податку.

На видатки розвитку запропоновано виділити понад 14 млн. грн. Вони підуть на придбання серверів, комп’ютерів, обладнання для відеоконференцзв’язку, проведення експертизи проєкту із будівництва огорожі у Херсонському апеляційному суді, для виготовлення проєктно-кошторисної документації та встановлення пандуса в Житомирському апеляційному суді, реконструкцію котельної та системи опалення Херсонського апеляційного суду та реставрацію приміщень судів.

«Розподіл видатків за визначеними напрямами ми запланували, зібравши інформацію про наявну потребу судів. Завдяки щоденній комунікації з керівництвом судів різних інстанцій маємо повну картину щодо цих потреб. Тому постійно працюємо над збільшенням видатків та пошуком коштів для безперебійного забезпечення суддівської винагороди та гідної оплати праці працівникам судів. І ми вдячні Вищій раді правосуддя за розуміння та підтримку наших ініціатив», - наголосив т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.    

Пресслужба ДСА України (за матеріалами ВРП)